Anni Hautala
Anni Hautala on kuulunut yli 400 000 ihmisen arkiaamuihin yli 10 vuoden ajan. Anni on heittämällä Suomen kuunnelluin nainen, Suomipopin Aamulypsyn moneen kertaan kruunattu kuningatar. Radiontyön ohessa Anni tunnetaan useista tv-ohjelmistaan sekä aktiivisesta some-työstään. Anni viihtyy studioiden lisäksi keittiössä. Hän on kirjoittanut kolme keittokertaa, joista viimeisin julkaistiin syyskuussa.
Anni kokkaa Cooking Buddyssa sekä perheen tuunattuja kestosuosikkeja että maailman eksoottisia makuja, vaikka ystävien kesken nautittavaksi. Ruoat ovat simppeleitä valmistaa, ja seura luontevaa ja leppoisaa, yhteistä ruokareissaamista ympäri maailmaa.
tomaatti-fetapasta
Resepti neljälle
350-400 g pastaa
400 g tomaattimurskaa
2-3 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
200 g pehmeää fetaa, pala esim Arla Apetina
0,5- 1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl balsamicoa
50 g raastettua parmesaania
1 puntti tuoretta basilikaa
1 rkl oliiviöljyä
(vettä)
Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita muutama minuutti.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyree sekä suola, mustapippuri ja balsamico. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen muhia ja pulputtaa pienehköllä lämmöllä pastan keittämisen ajan.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Pastan keittyessä pilko basilika (säästä halutessasi muutama basilikanlehti koristeluun) ja lisää puolet pilkkomastasi basilikasta kastikkeen joukkoon. Lisää myös fetapala sulamaan kastikkeeseen. Murskaa fetaa pienemmäksi kauhalla, nopeuttaaksesi sulamista. Jos kastike on mielestäsi liian paksua, lisää vettä.
Kun pasta on kypsää, sekoita pasta hyvin kastikkeeseen, joko pannussa tai erillisessä kulhossa. Raasta parmesaani ja lisää siitä pastan ja kastikkeen sekaan 2/3 osa sekä loput pilkkomastasi basilikasta. Sekoita hyvin ja nostele lautasille.
Ripottele annosten päälle loput parmesaaniraasteesta ja koristele säästämilläsi basilikanlehdillä.
Kauppalista
350-400 g pastaa
400 g tomaattimurskaa
tomaattipyreetä pienehkö purkki tai tuubi
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
200 g pehmeää fetaa, pala esim Arla Apetina
50 g parmesaania
1 puntti tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
balsamicoa
oliiviöljyä
Pasteis de nata -leivokset
Resepti
Noin 15 leivosta
275 g tuorelehtitaikinaa tai paketti tavallista pakastelehtitaikinaa
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
2 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
½ dl vehnäjauhoja
4 keltuaista
1 kokonainen kananmuna
½ (luomu)sitruuna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Jos käytät pakastelehtitaikinaa, ota se heti alkuun sulamaan.
Erottele neljä keltuaista erilliseen kuppiin ja jätä ne odottamaan.
Tee vaniljakreemi. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermamaidon joukkoon. Laita kattilaan myös vaniljatangon puolikkaat ja kanelitanko. Lämmitä kermamaitoseos lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauhot ja suola. Lisää kuiva-aineseos kermamaitoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike alkaa paksuuntua, mutta älä edelleenkään anna sen kiehua. Ota kattila pois liedeltä.
Lisää kuumaan vaniljakastikkeeseen keltuaiset ja kokonainen kananmuna koko ajan sekoittaen. Mausta seos sitruunamehulla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
Laske pesualtaaseen kylmää vettä ja laita vaniljakastike kattilassaan jäähtymään sinne siksi aikaa, kun teet leivospohjat.
Avaa tuorelehtitaikinarulla tai jos käytät pakastettua lehtitaikinaa, kauli sulaneet levyt ohuemmiksi ja kauli ne yhteen yhdeksi isoksi levyksi. Rullaa taikina mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin sentin siivuja ja kauli ne pyöreiksi litteiksi kiekoiksi. Kauli mahdollisimman ohuita kiekkoja.
Vuoraa taikinakiekoilla muffinipellin kolot tai pienet alumiinivuoat. Kauho tai kaada hieman jäähtynyttä vaniljakreemiä aivan taikinakupin reunoille asti.
Paista leivoksia uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes vaniljakreemi alkaa vähän ruskistua.
Kannattaa syödä samana päivänä!
Kauppalista
Noin 15 leivosta
275 g tuorelehtitaikinaa tai paketti tavallista pakastelehtitaikinaa
kuohukermaa
maitoa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
sokeria
suolaa
vehnäjauhoja
5 kananmunaa
(luomu)sitruuna
kikherne-kukkakaalicurry ja helpot naanleivät
Resepti 4-6 hengelle
1 kukkakaali
2 tuoretta tomaattia
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
noin 2,5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl kuminansiemeniä
1 kanelitanko
suolaa
1 tl kurkumaa
chiliä maun mukaan
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1,5 dl kasvislientä
1 tlk (n 400 g) kypsiä kikherneitä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
tuoretta korianteria koristeeksi
Pilko kukkakaali suupaloiksi sekä tomaatit ja sipulit pieniksi. Pilko tai raasta inkivääri. Kuullota sipulia padassa öljyssä muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja inkivääri, paista muutama minuutti.
Lisää korianterinsiemenet, kuminansiemenet, kanelitanko, suola ja kurkuma sekä chili jauheena tai kuivattuna.
Kaada pataan tomaattimurska ja tomaatit. Anna hautua noin 5 minuuttia ja ota pata pois liedeltä.
Soseuta curry sauvasekoittimella sileäksi. Palauta pata kuumalle liedelle ja lisää kukkakaalit ja kasvisliemi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kukkakaali on pehmentynyt.
Lisää kikherneet ja kookosmaito ja hauduta vielä kymmenisen minuuttia.
Koristele valmis annos korianterilla.
Maailman helpoin naanleipä
8 leipää
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl kreikkalaista jogurttia
0,5 tl suolaa
voita voiteluun
Kaada kaikki ainekset voita lukuunottamatta isoon kulhoon ja sekoita taikina isoksi palloksi.
Leikkaa taikina kahdeksaan osaan. Muista ripotella jauhoja leivonta-alustalle ja taikinan päälle.
Muotoile kahdeksan litteää naanleipää ja paista pannulla keskilämmöllä 3 minuuttia per puoli.
Voitele valmiit lämpimät leivät voilla, ripauta päälle suolaa ja tarjoile heti.
Kauppalista
1 kukkakaali
2 tuoretta tomaattia
1 sipuli
valkosipulia
öljyä paistamiseen
noin 2,5 cm pala tuoretta inkivääriä
korianterinsiemeniä
kuminansiemeniä
kanelitanko
suolaa
kurkumaa
chiliä jauheena tai kuivattuna
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
kasvislientä
1 tlk (n 400 g) kypsiä kikherneitä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
tuoretta korianteria koristeeksi
Naanleivät (8 leipää)
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
kreikkalaista jogurttia
suolaa
voita voiteluun
pho-keitto
Resepti neljälle
1,5 l liha-tai kasvislientä
4 kokonaista neilikkaa
4 tähtianista
1 kanelitanko
8 kokonaista mustapippuria
1 kuivattu chili
pala tuoretta inkivääriä
4 rkl kalakastiketta
2 rkl soijaa
1 pkt (240 g) nyhtökauraa
1 kiinankaali tai paksoi
1 pieni purjo tai 4 kevätsipulia
250 g riisinuudelia
2 dl ituja
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
limen lohkoja
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen
Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemeen neilikat, tähtianikset, kanelitanko, pippurit, kuivattu chili ja ohueksi siivutettu tai raastettu inkivääri. Lisää kalakastike ja soija ja anna porista liedellä hiljalleen kymmenisen minuuttia.
Pilko kiinankaali/paksoi ja purjo/kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi ja annostele ne keittokulhojen pohjalle.
Paista nyhtökaura pannulla öljyssä rapeaksi. Lisää nuudelit samalla liemeen ja keitä pari minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Kaada keittokulhoihin liemi ja nostele nuudelit mukaan. Lisää päälle rapea nyhtis, idut, yrtit ja tuoretta chiliä. Purista päälle vielä limeä, niin annos on valmis.
Helppoa ja nopeaa!
Kauppalista
1,5 l liha-tai kasvislientä
kokonaisia neilikoita
tähtianista
kanelitanko
kokonaisia mustapippureita
kuivattu chili
pala tuoretta inkivääriä
kalakastiketta
soijaa
1 pkt (240 g) nyhtökauraa
1 kiinankaali tai paksoi
1 pieni purjo tai 4 kevätsipulia
250 g riisinuudelia
ituja
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
limeä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen