Cooking Buddyt

Voit valita Cooking buddyn viihdyttävän persoonan , ihanan reseptin tai vain parhaiden tarinoiden perusteella. 

Voit myös valita Cooking buddyn arvomaailmasi tai ruokavaliosi perusteella, esimerkiksi vastuullisen keittiön taitajan tai  kasvisruokavalion mestarin.

MERI-TUULI VÄNTSI

Kokki ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Väntsi on tullut suurelle yleisölle tutuksi muun muassa tv-ohjelmista Junior Master Chef ja Samassa liemessä. Tämä ilopilleri on todellinen ruoka-alan moniottelija. Kokemusta on karttunut mm oman catering-firman pyörittämisestä, ruokatuottamisesta ja -stailauksesta, reseptien kehittelystä ja tv:n ruokaohjelmien konsultoinnista. Meri-Tuuli rakastaa matkustamista ja eri maiden kulttuurit  maistuvat myös hänen resepteissään. Tämä iltakukkuja kokkailee kotikeittiössään mielellään yömyöhään, kun muu perhe jo nukkuu. Ruoanlaiton lomassa kuulokkeissa luultavimmin soi joku true crime podcast. Vapaina viikonloppuiltoina Meri-Tuulin kaverina keittiössä on oma mies ja lasista löytyy punaviiniä.

Meri-Tuulen reseptit pursuavat makua, on kyse sitten uunissa tunteja hautuvasta pataruoasta tai nopeasta simpukkacurrysta. Hänen juttunsa ei ole arjen helppous tai nopeat ruoat, vaan ruoat joissa on rehevät maut ja joita syödään pitkään nautiskellen. Jokaisessa reseptissä on myös oivia tekniikoita ja ihania oivalluksia, joista on iloa muussakin ruoanvalmistuksessa. Meri-Tuuli pitää valtavasti myös sormin syömisestä ja siitä, että ruokakippoja ja – kuppoja on pöydän täydeltä ja niistä saa jokainen ruokailija närppiä herkkuja tikuilla tai sormin. Meri-Tuulen keittiössä ei pingoteta, vaan nautitaan hyvistä raaka-aineista, huumaavista tuoksuista ja mauista. Luvassa täydellisiä reseptejä omaan viikonlopun nautiskeluun tai vieraille katettavaksi. 

Tutustu resepteihin >

Hanna Sumari

Hanna Sumarin positiivinen ja räväkkä persoona on tuttu mm. tv:n Suomen kaunein koti -ohjelmasta. Päätoimisesti Hanna on toimittaja sekä ruokakirjailija ja -vaikuttaja, joka juontaa myös tapahtumia. Hanna RAKASTAA ruoanlaittoa ja leipomista, ja haluaa tuoda aistinautintojen kautta onnen tunnetta läheisilleen ja ystävilleen. Erilaisten juhlien järjestäminen ja ruoan äärelle kokoontuminen tuo Hannasta parhaat puolet esille!

Hannan seurassa tarinoita riittää, ja keittiössä iloitaan elettyä elämää ja hehkutetaan tulevaa. Kun Hanna tekee arkiruokaa, ei pannujen seurassa hifistelellä pitkään, vaan ruoka saa valmistua vikkelästi. Arkiruoka pidetään terveellisenä, käytetään hyviä rasvoja ja runsaasti vihanneksia. Juhlassa taasen pitää olla kermaa, voita ja juustoja surutta. Kokatessa tulee olla onnellinen, sillä onni siirtyy ruokaan ja sitä kautta syöjiin! Hannan kanssa myös leivotaan ja silloin ei säästellä aikaa, vaivaa eikä raaka-aineita. Yhdessä taklataan myös haasteet – kuinka tehdä upea jäätelö maitoproteiiniallergiselle tai synttärikakku, joka on gluteeniton, maidoton, munaton ja silti ihana. 

Tutustu resepteihin >

Nata Salmela

Nata Salmela on useilla alan palkinnoilla noteerattu vaikuttaja-skenen räväkkä väripilkku. Natan kaupunkilainen elämäntyyli kiinnostaa yleisöä, ja sitä heille on tarjolla monikanavaisesti. Nata tuottaa tyyliä, asumista, ruoka-inspiraatiota, ura- ja raha-aiheita sekä tuoreena urbaani-mutsina myös perhe-elämän sisältöjä avoimesti ja tiiviissä syklissä. Natan uskolliset seuraajat odottavat sisällöiltä vinkkejä arkeen, inspiraatiota elämäntyyliin sekä viihdettä vapaa-aikaan.  Nata Salmela on yrittäjä, some-vaikuttaja sekä Satokausikalenterin toimitusjohtaja.

Urbaani foodie ja taaperon tuore mama ei aio taipua toistoon ja tylsyyteen arjen paineissa, vaan ruokaan täytyy aina tuoda omintakeisia twistejä, laadukkaita kotimaisia raaka-aineita sekä ripaus syntiä ja nautintoa.  Nata on satokausiruokien nerokas hyödyntäjä, ja keittiössä onkin aina värikkäitä kasviksia, ja iloista sananhelinää. Natalta saat täydelliset ohjeet omaan tai kaveriporukan iltaan, ja oheen ripotellaan kaupungin parhaat ravintola-vinkit ja annosanalyysit – ehkä jopa sijoitusvinkkejä, jotta nautinnon määrä maksimoituu jatkossakin?  

Tutustu resepteihin >

Kasmir

Laulaja-lauluntekijä Kasmirin ääni on meille kaikille tuttu hittibiisistään Vadelmavene, jolla päästiin paitsi Hankoon, myös pysyvästi Suomen väkevimpien laulavien artistien joukkoon. Tällä hetkellä Kasmirin hunajaisen käheän äänen voi bongata esim. Ylen Elämäni biisi- tv-sarjasta. Useasti Emma-palkittu Kasmir on opiskellut kokiksi, ja ehti viettää yli 10 vuotta elämästään helsinkiläisissä ravintolakeittiöissä ennen laulajan uraansa. Hän on myös julkaissut yhdessä Erkka Mykkäsen kanssa kirjan Annouskateus – Stooreja ja reseptejä (2018).

Kasmirin keittiö on kuin mies itse ; värikäs, hyväntuulinen ja vauhdikas. Kasmir on koulutukseltaan ammattikokki, mutta CB -sarjassaan hän kokkaa rennolla otteella katu-uskottavaa katuruokaa kotikeittiöstä käsin. ”Street food” tunnetaan hodareistaan ja burgereistaan, mutta Kasmir vie meidät kekseliämpään suuntaan. Mitä kaikkea herkullista katuruokaa voikaan duunata, ihan lähikaupan peruskamoilla?

Tutustu resepteihin >

Anni Hautala

Anni Hautala on kuulunut yli 400 000 ihmisen arkiaamuihin yli 10 vuoden ajan.  Anni on heittämällä Suomen kuunnelluin nainen, Suomipopin Aamulypsyn moneen kertaan kruunattu kuningatar. Radiontyön ohessa Anni tunnetaan useista tv-ohjelmistaan sekä aktiivisesta some-työstään. Anni viihtyy studioiden lisäksi keittiössä. Hän on kirjoittanut kolme keittokertaa, joista viimeisin julkaistiin syyskuussa.

Anni kokkaa CB:ssä sekä perheen tuunattuja kestosuosikkeja että maailman eksoottisia makuja, vaikka ystävien kesken nautittavaksi. Ruoat ovat simppeleitä valmistaa, ja seura luontevaa ja leppoisaa, yhteistä ruokareissaamista ympäri maailmaa.

Tutustu resepteihin >